Pontus

Äntligen är det här, utlandssemestern får skjutas upp till nästa år!

Efter flera års väntan har FROSTHAVEN äntligen anlänt i butiken!

Ni som sitter och undrar varför man skulle vänta flera år på ett brädspel och vara så hypad över det? Jo då ska ni veta att Frosthaven är uppföljaren från det hyllade spelet Gloomhaven, som sedan 2017 legat som #1 på BGG’s toplista, på bästa spelen genom tiderna, fram till förra veckan.

För er galningar som tänkt sleeva hela spelet så kommer det gå åt 1503 st Small 44x68mm sleeves & 841 st Standard 63x88 sleeves.

Personligen så kommer jag köpa 450 Small 44x68mm sleeves & 400 Standard 63x88mm sleeves, då vår spelgrupp kommer köpa companion-appen till Frosthaven då vi använde den till Gloomhaven och var otroligt nöjda.

Appen gör att du drar alla monsters ability cards i appen, och därav så försvinner behovet av att sleeva ytterliggare 344st kort (Small 44x68mm) och man sparar massa bordsyta, så t.om. godisskålen får plats!

Eftersom jag ännu inte fått äran att pilla på mitt eget exemplar av FROSTHAVEN, så är det svårt att säga exakt hur många sleeves som kommer gå åt. Men det skadar nog inte att ha några extra sleeves i lådan om man skulle öppna något hemligt kuvert och det innehåller något extra kort.

/Pontus - GameManiacs