2024-03-18
Pontus

 Age of Sigmar 4th edition - Sommar 2024

Det brukar alltid vara högt intresse för nya releaseboxar, så lämna en intresseanmälan för att få förtur på lådorna när de släpps! 

 

2024-04-05

Under veckan så har det kommit väldigt mycket nyheter, här kommer en liten sammanfattning, men om ni vill läsa mer om det så rekommenderar jag att gå in på www.warhammer-community.com och läsa deras artiklar. 

Regler
regler 1

Regler 2

 

Alla regler för spelet delas upp i olika moduler, i praktiken ser jag inte att  detta göra någon jätteskillnad så länge man inte spelar det nya systemet "Spearhead".
Det ska bli intressant och se hur Spearhead spelas när det inte finns någon magi! 

 

Priority Roll
Prio roll

Detta är precis som det varit förut, men i 4th edition så kommer du förlora möjligheten att välja en Battle Tactic för rundan om DU väljer att ta en dubbelrunda. Detta kan bli otroligt intressant då man får väga ifall dubbelrundan är värt 2 poäng.

Listbygge
List 1

List 2

 

Listbygged ändras väldigt mycket, varje hjälte får ta med sig 3 enheter (4 för din general) i ett regimente som man deployar samtidigt, och alla enheter som inte följer med en hjälte räknas som en "Auxiliary Unit". Dessa vill du inte ha många av då motståndaren kommer så 1 extra commandpoint varje runda. Commandpoints kommer vara en hårdvaluta så det är verkligen något man måste tänka på! 

Warscroll
Warscroll

Hur warscrolls ser ut ändras drastiskt! och utifrån hur den ser ut så kommer Battleshock fasen försvinna ur spelet, iallafall hur det ser ut nu! Älskar att att man lätt ser deras "Control" värde! 

 

 

2024-03-25 

Under Adepticon så släpptes en cinematic trailer för Age of Sigmar 4th edition! (se i toppen på inlägget) och ryktena stämde, Stormcast vs Skaven kommer vara i startlådan för 4th edition! 
Orkar ni inte läsa en massa text så rekommenderar jag denna videon från the Honest Wargamer, är du intresserad av Age of Sigmar rekommenderar jag starkt att följa han då han släpper väldigt informativa videos! 

I  den nya trailern så syns 10st enheter i videon, detta kan vara en hint till vad som kommer till 4th edition släppet, nedan har jag listat alla enheter som syndes i videon och vad ryktena säger ska komma i startlådan. Men är värt att nämna att inget är 100% säkert än. 

NY ENHET Stormcast Ruination Chamber elites - En 3 modell elite-enhet med massiva lightning-axes.
NY ENHET Stormcast Lord on Gryph Charger - Klart Stormcast ska ha en ny hjälte ridandes på ett stort djur när det är en ny låda! 
NY SCULPT Stormcast Liberators in thunderstrike armor - Kommer ersätta 1st edition liberators med en ny slimmad look.
NY SCULPT Stormcast Prosecutors with spears and shields in thunderstrike armor - Kommer ersätta 1st edition prosecutors med ny slimmad look samt att dessa har spjut och sköldar, till skillnad mot den äldre varianten som hade 2st hammare. 
Stormcast Annihilators - svårt att tro att dessa får en ny modell, då de var med i 3rd edition lådan.
NY ENHET Giant Skaven ratling gun - Figuren som var med på den läckta bilden.
NY SCULPT Skaven Rat Ogor 
NY SCULPT Skaven clanrats
NY ENHET Skaven Warlord on gargantuan rat
NY SCULPT Skaven Warplock Jezzails


De gick även ut med att säga att 4th edition kommer vara en s.k. "Index edition" samt att grundreglerna kommer att skrivas om, och vad betyder detta? 

Vid release så kommer alla tidigare battletomes vara utdaterade för alla arméer, och de kommer att släppa en gratis PDF med faktionsregler som man kan spela med tills din faktion får sin nya Battletome. Detta just för att grundreglerna kommer att skrivas om, så det skulle bli för krångligt att spela med de tidigare reglerna för varje armé. 

De gick även ut med lite information kring vad vi kommer att se i 4th edition:

- Ett helt nytt sätt att spela Age of Sigmar som är kallad Spearhead. De har redan släppt dessa lådor för Stormcast Eternals, Flesh-eater Courts & Cities of Sigmar. I stort sett samma system som de har med Combat Patrol i 40k. Du ska kunna köpa en Spearhead låda och kunna spela med den direkt.
- Största regeländringen sedan 1st edition.
- Alla warscrolls görs om! 
- Armies of Renown & Regiments of Renown kommer gå igenom regeländringar, men det är något man fortfarande kommer kunna spela med.
- Alla warscrolls kommer att få plats på 1 sida av ett warscroll card, alltså inga små pamfletter som tidigare. 
- Nytt system för command points & command abilities med mer fokus på att reagera under din motståndares tur. 
- Dubbelrundan kommer fortfarande vara kvar, men det kommer att komma regler för att göra valet ifall du vill ta en dubbelrunda mer intressant.
- Combat range kommer vara 3" och de tar bort weaponrange profil på vapen. Detta kommer betyda att du kan slåss med alla modeller inom 3" oavsett ifall de har spjut eller svärd.
- Objektiv kommer ändras från 6" till 3". 
- Färgkodade regler beroende på vilken fas regeln används i. 
- Champion, Musician & Bannerbearer i alla enheter kommer ge samma slags buff. 

/Pontus

 

2024-03-18

Teaser 1 - Hör ni klockorna och såg ni råttan? 

Teaser 2 - Antingen är det Skaven eller Necrons, och jag har svårt att tro att necrons byter universum.

I nuläget så är det inte mycket som konfirmerat, men ryktena säger att startlådan inför släppet kommer vara Stormcast vs Skaven, och fjärde editionen kommer släppas någonstans i juni. 

Anledningen till att vi tror att släppet kommer bli i Juni är pga att det följer GW's releaseschema. Både Age of Sigmar 3rd edition och Warhammer:40k 10th edition släpptes under juni månad. Samtidigt så har det alltid varit 3 år mellan editionerna i Age of Sigmar, så någonstans i Juni 2024 låter troligt.

Utöver detta så har det även läckt bilder på en ny "Core Book", så man vet om att det är nära! Denna kommer förmodligen visas upp under Adepticon som börjar torsdag 21/3,16:00. Alla nyheter från Adepticon kommer vi självklart dela med oss här! 

Förutom kvalificerade gissningar angående startlådan, så har det släppts videos av GW och läckts lite bilder som gör att att Stormcast vs Skaven som startlåda nästan är garanterat! 

Skaven

 

Stormcast delen av lådan ryktas vara "Renegade-Stormcast". Detta är stormcasthjältar som blivit reforgade för många gånger och förlorat för mycket av sin själ. Vissa säger att detta är en lögnen Sigmar har sagt (kolla teaser 1). Tyvärr så har vi inte fått mer information kring denna delen än och håll i åtanke att denna delen är enbart spekulationer och rykten, inget bevis som styrkt detta än! 

 

 /Pontus