Catan 5th ed (svenska)

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
Lagerstatus: 4
329,00 kr SEK

Beskrivning

Klaus Teubers Catan (Settlers of Catan, Siedler von Catan) har vunnit många Årets spel - pris och har fungerat som en vägledare för nya tyska brädspel. Spelarna är nybyggare som skall bebo den helatiden förändrande ön Catan.

Spelbrädan byggs av sexsidiga plattor, så ön blir aldrig likadan. Vägarna och husen visar spelarnas framgång. Spelets komponenter är förstklassiga.

Spelet byggs av delar vilket garanterar en annorlunda bräda varje gång, reglerna är mycket enkla och simpla och istället för att kriga går detta ut på att köpa och sälja och bygga. Detta är några orsaker varför detta spel är mångas favorit.

På sin tur kastar den aktiva spelaren tärningen, Tärningskastet berättar vilka områden som producerar råvaror. Om spelaren har en stad eller by vid det området så får spelaren kort. Efter det kan spelarna byta kort fritt med varandra. Till slut får den aktiva spelaren använda sina kort för att bygga nya vägar, byar där vägarna tar slut och städer där byar finns. Även kort som visar livets utveckling går att få.

Spelet har några små överraskningar. Spelaren som kastar sju får flytta tjuven, som tar kort, stoppar produktionen på det området och ger spelarna möjlighet att stjäla kort av de andra spelarna. Spelarna kan bråka med varandra fast egentligt krig är inte tillåtet.Vanligaste taktiken är att bygga sin by så att den andra spelaren inte kommer dit den vill. Snabbaste byggaren tar alltid de bästa platserna!

Catan är en väsentlig del av brädspelsindustrin allmänbildning. Det är också ett fantastiskt bra spel som passar bra till väcka intresse bland såna som inte spelar så mycket brädspel.

Se även spelets tilläggsdelar:
◾Catan, 5-6 tilläggsdel
◾Catan - Sjöfarare
◾Catan - Sjöfarare, 5-6 tilläggsdel
◾Catan - Städer och riddare
◾Catan - Städer och Riddare, 5-6 tilläggsdel
◾Catan - Handelsmän och Barbarer

Spelets innehåll:
◾19 terrängplattor
◾6 rambitar joissa 9 hamnar
◾95 råvarukort
◾25 utvecklingskort
◾4 byggkostnadsplattor
◾2 vinnarpoämgplattor (längsta vägen, största arméen)
◾2 kortspelsställ
◾16 stadfigurer
◾20 byfigurer
◾60 vägfigurer
◾1 tjuv
◾18 nummerplattor
◾2 tärningar
◾regelbok

Läs mer

Specifikationer

Artnr: LPFI402
Lagerstatus: 4

Omdöme

Lämna ett omdöme

QGDE6
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om