2020-03-24 16:33

Karantän, snuva, långa dagar hemma ifrån jobbet, ja detta låter inte så skoj alls..om man inte är en SPELARE förstås! Detta ger oss ju mängder med tid för att spela fantastiska brädspel, bygga modeller, spela rollspel eller pussla.

Vi vill därför göra vad vi kan för att hobbyn och spelandet ska bli ännu mer tillgänglig för ännu fler och därför kommer inrikes beställningar över 500:- att vara fraktfria!!!


Speltips för hela familjen: 

 • Wingspan: Vackert, lättspelat och erbjuder möjligheter för instressanta och strategiska val spelet igenom. Vi är fågelentusiaster, forskare, fågelskådare mm, (ja vi diggar fåglar helt enkelt, du fattar grejen) som försöker locka så många fåglar som möjligt till våra habitat.

   Vårt mål är att försöka få så många pöäng som möjligt och detta får vi genom att spela ut fågelkort (som är värda poäng), i våra habitat och därefter lägga ägg i våra fågelbon och dessa ger oss också poäng. 
  Spela en fågel, plocka mat från fågelmataren, lägg ägg eller dra nya kort. Gör EN av dessa handlingar per runda. Som sagt, ett lättspelat spel men otroligt spännande! 

 • Bang! the Dice Game: Vilda Västern? Tärningar? Vilda indianer och bråkiga bandier? Jajamen, det är Bang i ett nötskal!
  Ta dig an rollen som Sheriff, Vice Sheriff, Bandit eller Laglös och försök hamna på den vinnande sidan.

  Kasta 5 tärningar på din tur och använd dig av upp till 2 omkast om du inte blir nöjd med resultatet du fått på tärningarna. Du kan tex skjuta motspelare, dricka öl för att få tillbaka livspoäng, bli beskjuten av indianer och tappa dynamit på foten och förlora livspoäng.
  Man spelar i 3 lag där varje spelare får ett roll-kort som berättar vilken roll du kommer spela under partiet.
  Sherifferna slåss tillsammans mot alla andra och vinner endast om de är sist kvar vid bordet, lite som "herran på täppan", medan banditerna vinner om Sheriffen blir utslagen och den laglöse vinner om han är sist kvar vid bordet. 

  Det är mycket hemlighetsmakeri och man sitter hela tiden och undrar vem som har vilken roll och skrattfest är en garanti! 


 • Just One (Svenska): Ett associationsspel/partyspel där vi ska samarbeta för att lyckas klara av så många ord-kort som möjligt.
  En av spelarna drar upp ett spelkort med 5 ord på, markerade från 1-5 (1. Apa, 2. Katt osv) och denne visar endast upp kortet för övriga spelare men tittar inte själv på det. Sedan säger denne en siffra och ordet som står på samma rad som siffran är det hemliga ordet som den aktiva spelaren ska lista ut. Hur ska man lista ut det här ordet om man inte ser vad det står på kortet undrar ni? Jo, alla andra spelare har var sin penna och var sin plastbricka som de i hemlighet ska skriva upp en associerande ledtråd på som man kan associera till ordet som stod på kortet. När alla skrivit en ledtråd så visar man varandra och alla ledtrådar som är kopior av varandra tas bort och de som är kvar är ledtrådarna den aktiva spelaren får använda sig av för att lista ut vilket det hemliga ordet är.  

Speltips för 2 spelare: 

 

 •  Klask: Air Hockey, det är ju nostalgiskt om något och hiskeligt skoj, men vad händer om man tankar en dansk snickare med lite för mycket pölse och Tuborg?
  Jo det är så man skapar ett fenomenalt, hektiskt och hysteriskt roligt spel för två personer!!!

  Här har man tagit mycket inspiration från just air hockey men istället för att skjuva puckar som svävar på brädet så skjuter vi en plastboll med hjälp av en megnetiserad stav. Målet är att få 6 poäng och det får man genom att skjuva bollen ner i motståndarens "mål/bo". Att staven vi använder oss av är magnetisk har att göra med de 3 magnetiserade cylindrarna som finns på spelbrädet. Om man råkar få 2 stycken cylindrar att fastna på sin stav, då får motståndaren direkt ett poäng direkt och man startar om spelrundan och återställer spelplanen. 


Hysteriskt roligt, det är intensivt och omöjligt att inte skratta så man kiknar! 


 •